Tuesday, 1 October 2013

Buah Melinjau Rebus

Tadaaaaaaa siap sudah melinjau rebusku. Agak agak empuk, bubuh garam sedikit untuk rasa lemak. Nak tahu buah sudah masak, ambil sebiji, cuba buka kulitnya dan pecahkan cengkerang buahnya. Jika telah empuk isirongnya, bermakna buah telah masak.


Kulit lembut dibuka menampakkan kulit keras.


Isi buah melinjau yang telah direbus.


Buah yang bewarna hijau kulit dalamnya lembut. Tetapi rasanya agak pahit. Tidak seperti buah yang telah masak. Buahnya lemak dan kulit nya keras. Kena gigit kuat2 baru pecah kulitnya.

Silalah menikmati buah melinjau rebus. Nanti aku google khasiat buah ini ya. 

Salam sayang.....



No comments:

Post a Comment

Blog ini adalah luahan rasa dan ilham yang dicetuskan mengikut mood serta rasa hati sendiri tanpa melibatkan mana mana pihak yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia... Terima kasih atas sokongan semua.